Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'low voltage'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Ford Escape Forum
    • Welcome
    • Forum Help & Suggestions
  • Ford Escape Social Forum
    • Articles, News & Reviews
    • Buying, Leasing & Ordering
    • Competing Products
    • Lounge
    • Super News Ticker
  • Ford Escape Modifications & Tech
    • Accessories and Modifications
    • Appearance
    • Audio, Navigation & SYNC
    • Alarms, Key Fobs & Locks
    • Brakes, Chassis & Suspension
    • Cargo, Hauling, Roof Racks & Towing
    • Glass, Lenses, Lighting & Mirrors
    • Cooling & Heating
    • Interior
    • Electrical
    • Exterior
    • Maintenance, Recalls & Technical Service Bulletins
    • SYNC Forum
    • Wheels & Tires
  • Ford Escape: Powertrain
    • Mod & Tech
    • FWD, AWD & 4 x 4
    • Transmission & Clutch
    • Ecoboost
    • Hybrid
    • 2.0L Zetec
    • 2.3L Duratec
    • 2.5L Duratec
    • 3.0L Duratec
  • Proving Grounds
    • Testing 1-2-3
  • Ford Escape: Tech

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Current Vehicle

Found 1 result

  1. Gramps Garage

    Cigar lighter outlet has low voltage

    Long time reader, first time poster on this forum. Gotta start some where, eh? In case it doesn't show up on my sig line; I have 2011 Escape SLS - bare bones as possible. Most things I've been able to muddle through with the help of this and similar forums. But this has got me perplexed. I was installing a second power socket by tapping off the cigar lighter power lines. After several fails, I removed everything and checked voltage to the wires that connect to the original outlet. With the truck off I get ~11.6 volts. With the truck running it reads ~12.4. I checked with multiple meters, and checked alternator output @ 14.5 volts. I would think that if a fuse had blown I should see nothing at the cigar lighter outlet. Right? Any ideas as to why this is happening? Edit: I realize that running 12v should be sufficient to operate anything plugged into the outlet, but it does not. EDIT 2: I did check for a short using the original wiring and it showed 0 ohms.
×